Migracions d’anada i tornada

Als anys 60, 2 milions d’immigrants espanyols van marxar cap a altres països europeus.  Fins fa ben poc, a Espanya hi havia 4 milions d’immigrants de diferents indrets del món. En els darrers temps, i en els propers anys,  de nou molts emigrants espanyols marxaran per  cercar noves oportunitats. Tots ells tenen coses en comú: les dificultats, l’enyorança, el desarrelament, la incertesa. Però tots ells es troben en diferents realitats i diferents recepcions.  Les històries són d’anades i tornades, hi ha molts altres motius per tractar i acollir bé a les persones, però ni que fós només per això, hauríem de tractar bé a aquelles persones de diferents indrets que han decidit viure entre nosaltres.

Interessants exemples ens va donar en el seu dia Mèxic acollint als nostres exiliats, i ens dóna Equador, acompanyant i assessorant als seus emigrants a Espanya, i Brasil, retornant-nos  el mal tarcte propinat als seus ciutadans.

Potser, ara que encara no és massa tard, podríem reconèixer les aportacions de totes les migracions, agrair-los les seves contribucions i donar-los la benvinguda com es mereixen o acompanyar-los en el difícil camí cap  el nou destí.

Doña Ubenza

“La mitad de los emigrantes españoles se fueron sin contrato de trabajo”

Brasil entre dos necesidades migratorias

Anuncis
Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: